PAKISTAN OG INDIEN 
December 2004-Januar 2005

Jeg havde fået mulighed for i forbindelse med julen at holde en hel måneds ferie, og det var naturligvis svært at vælge hvor rejsen nu skulle gå hen. Det viste sig at blive endnu værre, for da jeg i september ville bestille en flybillet, var stort set alle oversøiske destinationer udsolgt. Det lykkedes dog at finde en lidt omstændig forbindelse med tre mellemlandinger til Pakistan. Medlemmer af De Berejstes Klub (www.berejst.dk) havde netop været på disse kanter, og selv om Udenrigsministeriet og Ambassaden fraråder at bevæge sig rundt i landet, så lod jeg mig tiltrække af deres spændende beretninger. Desuden havde jeg i forvejen tænkt på en rundrejse i Rajasthan i Indien, som ikke er så langt derfra - så den rejse købte jeg!

Ruten: 

Jeg fløj fra Billund den 12. december 2004 via Frankfurt, Bahrain og Muscat til Lahore. Senere tog jeg en natbus til Peshawar og en taxa ind i de ret lovløse stammeområder mod grænsen til Afghanistan. Derefter med busser, en god gåtur, cykelrichshaw og bus igen til Amritsar i Indien. 

Her rejste jeg videre med 7 timers togrejse til Delhi, 12 timers tog til Bikaner, 8 timers bus til Jaisalmer, 7 timers bus til Jodhpur, 7 timers bus til Udaipur, 7 timers bus til Pushkar, 10 timers bus til Jaipur, 27 timers togrejse til Varanasi, 26 timers togrejse til Amritsar, overværelse af ceremonien ved grænselukningen mellem Indien og Pakistan og retur til Lahore. 

Herfra fløj jeg tilbage til DK den 13. januar 2005.

Tandlægen i Delhi
Blandt kameler og kongelige
Med toget til Ganges
Flere billeder fra Indien
Flere billeder fra Pakistan