SPANIEN April 2004

Turen blev planlagt som en udvidet påskeferie, hvor vi glædede os til at nyde det forventede spanske forår. Et par uger inden vor afrejse sprang nogle bomber i Madrid med ca. 200 døde, men trods de første beskyldninger mod ETA, de baskiske selvstyre fanatikere, viste det sig at være en flok nordafrikanske muslimer, der stod bag. Jeg var derfor overbevist om, at Baskerlandet nok var det mest sikre sted i denne urolige verden, da det ville have være enorm dårlig publicity for selvstyrebevægelsen, hvis de i denne situation lavede bombe attentater eller lignende.

Faktisk er der en del selvstyre i Spanien, hvor vi besøgte de 5 nordvestlige provinser, Pais Vasco, Cantabrien, Castilien, Galicien og Asturien. De har hver deres særpræg, og på de efterfølgende sider er der billeder fra nogle af de steder, vi besøgte.

Ruten: Efter et par dage med regnvejr, tapas og det fantasifulde Guggenheim-museum i Bilbao så vi, at vejret var bedre ved Atlanterhavskysten, så vi lejede en bil og satte kursen mod Portugal. Vi tog først en lille tur langs den ret turistede Biscay-kyst, ned langs de flotte og sneklædte Picos de Europa og til den meget traditionelle by León. Omkring Portugal og spise klipfisk, langs den galiciske kyst til pilgrimsbyen Santiago de Compostela, mod A Coruña og Ferrol - General Francos fødeby. Og til Asturien med de berømte æble sidería'er, blæksprutter og muslinger. Se billeder fra turen på de næste sider:

Bilbao
Picos de Europa
León
Galiciens kyst
Santiago de Compostela
Biscayen
Le la narración en Español aqui!