Arugam Bay, Sri Lanka, december 2006

Fiskerhytterne ligger igen lige i strandkanten, selvom hytter af denne kaliber naturligvis blev offer for tsunamien for nøjagtig 2 år siden. Der er masser af nye fiskerbåde, de fleste med venlig hilsen fra f.eks. som denne German Red Cross.
Fangsten hives ind, men der skal mange fisk af denne størrelse til for at fiskerne kan få en løn ud af det. Nye palmetræer er planet på stranden, som er klar til at tage imod turisterne igen.
The Danish Villa (www.thedanishvilla.com) er fuldt genopbygget med masser af blomster og træer. Huset er en oase af velplejethed med en masse elegante detaljer, som sjældent ses på disse kanter.
Køkkenet i The Danish Villa og den daglige leder, Abu Taher.  Opslag der fortæller hvor meget man kan hjælpe for det samme som en 4x4 jeep koster (som de fleste nødhjælpsorganisationer stiller til rådighed for deres personale).
Den travle hovedgade i byen Pottuvil, der ligger et par kilometer fra strandområdet. Ved byens tankstation er der et eksempel på de mange efterkommere af portugiserne, som var kolonimagt i 150 år.
Det lokale byggemarked inviterede på en kop te. Og denne arbejdsløse fisker inviterede på en kokosnød, medens han fortalte om hvordan han oplevede tsunamien. Han så den langt ude på havet og nåede at løbe i dækning sammen med sin familie, så han kun har et stort ar på kinden som erindring.
Arugam Bays hoteller ligger på begge sider af denne vej, der igen kun er et par hundrede meter fra strandkanten. Det er ikke rigtig sæson for surfing, som er stedets specialitet, så der er god plads til drengenes leg i sandet.

Tryk her for at læse næste afsnit.