Galle, Sri Lanka, januar 2007

For godt 300 år siden byggede hollænderne dette solide fort, der beskytter Galle mod havet fra 3 sider.  De fleste af byens 90.000 indbyggere bor inde på "fastlandet", og sådan ser hovedgaden i Fort ud en hed søndag eftermiddag.
I baggrunden af denne gade ses det gamle hollandske pakhus, der nu er ved at blive restaureret. Galles fornemmeste hotel (ved det gule skilt) er flot restaureret - og har nærmest danske priser.
Mit hotel med det for de lokale nærmest uudtalelige navn Weltevreden med den rare værtsfamilie. Jeg kom forbi buddhisternes KFUM, hvor jeg spiste frokost (rice and curry) sammen med denne flok unge munke.
Mange huse i disse hyggelige gader er nu ved at blive istandsat indvendig. Det lader dog til at man bevarer den udvendige bygningsstil.  Samtlige skydeskår ved fortet var søndag formiddag besat af unge kærestepar, hvor en paraply både beskyttede mod den glødende sol - og nysgerrige blikke.
En smuk udsigt til et stævnemøde.. Sidst på eftermiddagen var det så familierne der gik tur på volden for at nyde solnedgangen over det indiske ocean.
Et eksempel på en bygning i Galle Fort, der er blevet flot restaureret. Og minsandten om jeg ikke mødte de tre piger fra værtsfamilien i højlandet, der tog solbad på stranden.
De lokale beboere nyder her en varm søndag eftermiddag til en tur på fortet. Endnu en rolig gade fra Fort.
Strandene omkring Galle er efter sigende blandt verdens bedste - her området Unawatuna. Nærmeste fastland mod vest er Somalia på Afrikas Horn, som vel ligger ca. 3000 kilometer væk.

Tryk her for at læse næste afsnit.