Kandy, Sri Lanka, december 2006

Kandy er en dejlig by ved foden af højlandet, og har også været hovedstad i et tidligere kongedømme. Nu er den især kendt for at være hjemsted for det tempel, hvor Buddhas tand har fundet hvile. Den ligger inde bag døren i baggrunden, og nu forberedes der til bøn med trompet og trommer. Ved indgangen kan man købe lotusblomster, som gives til den kære Buddha. I rummet er der en dejlig og atmosfærefyldt duft af blomster og røgelse og i det hele taget er stemningen meget afslappet.
Udenfor kan man tænde en olielampe, som et led i dagens ritual for hengivenhed til Buddhas lære. Ethvert tempel med respekt for sig selv har en elefant. Det bringer lykke at løbe 3 gange under bugen med sin nyfødte baby.
Der findes også separate templer for de, der også tilbeder andre guder (f.eks. beder mange buddhister til den hinduistiske gud Ganesh). Her har moderen givet en fin kurv med frugter, og får tilsyneladende velsignet sine to døtre. I Kandys gader er der mange gamle bygninger fra kolonitiden.
Alskens frugter dyrkes på Sri Lanka, der jo har både tropisk og nærmest tempereret klima i højlandet. Knægten her renser betelnødder, som bagefter knuses og sammen med sort tobak og hvid sovs rulles ind i disse grønne blade og tygges som opkvikkende middel.
I den kongelige have er der mange flotte planter - men den er nu mest anvendt af kærestepar, der besætter alle bænkene i øm omfavnelse. Her tygges så et blad med betel og sort tobak.
Morgenmaden på mit dejlige hotel: Kokos sambol (chilli), linser i karry, kokosfladbrød samt banan og papaya. Dertil te med halvt varm mælk. Udsigt fra hotellet over højlandet, som jeg nu drager videre mod.

Tryk her for at læse næste afsnit.