SRI LANKA 
December 2006-Januar 2007

Igen i 2006 fik jeg mulighed for en 3 ugers ferie i forbindelse med jul og nytår. Denne gang valgte jeg Sri Lanka, som jeg forestillede mig var et fredeligt sted uden for mange turister. Desuden havde jeg via internettet fået kontakt med en familie i højlandet, som havde inviteret mig til at bo der et par dage.

Ruten: 

Forbindelserne til Sri Lanka fra København var ikke særlig gode, med lang ventetid i Mellemøsten. I stedet fandt jeg en direkte rute fra Hamburg til Amsterdam og derefter non-stop til Colombo med Martinair.

Bortset fra at deres service er noget af det ringeste og de ikke fik min bagage med hjem, så gik rejsen fint.

Efter ankomsten tog jeg direkte til fiskerbyen Negombo med de hollandske kanaler. Derefter videre til den centrale del af øen, hvor der er mange velbevarede minder om de op til 2400 år gamle kongedømmer.

Via den dejlige by Kandy med toget gennem højlandet med de mange teplantager og til byen Nuwara Eliya, der bare er så typisk engelsk fra kolonitiden.

Efter besøget hos min singhalesiske værtsfamilie videre til østkysten ved surferparadiset Arugam Bay.  Centret for udgravning af ædelstene ligger omkring Ratnapura og derfra ned til sydkysten og de flotte strande. Den gamle koloniby Galle kunne være en portugisisk landsby med et hollandsk fort!

Og endelig hovedstaden Colombo med trafikken, markederne og de gode spisesteder.

Herfra fløj jeg tilbage til DK den 4. januar 2007.

Læs også artiklen i GLOBEN, De Berejstes Klubs medlemsblad om togrejsen i højlandet.

Fiskerbyen Negombo
De gamle Kongedømmer
Kandy - med Buddhas tand
Nuwara Eliya - engelsk kolonistil og teplantager
Arugam Bay - surferkysten
Ædelstensbyen Ratnapura
Den europæiske landsby Galle
Hovedstaden Colombo
Sultestrejke
Buddhas land