Skt. Petersborg, juni 2007

Efter ankomst til Skt. Petersborg tog vi metroen ind til vort hotel i centrum. Hotellet lå 1 blok fra den store plads ved Vinterpaladset, og allerede sidst på eftermiddagen begyndte unge mennesker at samles til rockkoncert.
De fejrede sidste studiedag og hele centrum var afspærret for biler. Allerede tidligt på aftenen bugnede affaldsspandene. Ved midnat, da vi gik hjem, kunne man dårligt gå på pladsen uden at træde på flasker og dåser.
Men allerede næste morgen var det hele området spulet rent, og fejekonerne tog det sidste. Der var stadig enkelte branderter næste dag.
Kirken for vor Frelsers spildte blod (-ja, det hedder den) var et populært sted for brudeparrene at blive fotograferet. Vi var naturligvis inde og se de fantastiske kunstsamlinger på Hermitagen - her fra salen fyldt med van Gogh malerier.
Et nyt Business-område er dukket op i Rusland: Udlejning af toiletter. Overalt står rækker af disse uhumske toiletvogne, og i sommervarmen holder folk i køen god afstand.. Kl. midnat indtog vi vor kupe i toget til Moskva: Rent sengetøj, et fint udvalg af snacks og drikkevarer til morgenmaden og te fra samovaren. Det tegner godt!!

Læs næste afsnit