Folkedanseraften, den 6. marts 2004

Læs pressemeddelelsen nederst på siden - og klik her for at se artiklen i Viborg Stift Folkeblad den 8. marts 2004

Folkedans for flygtninge

Stor tilslutning til Røde Kors-arrangement med folkedans på Egeskovskolen

I rækken af arrangementer for de forskellige grupper af indvandrere i Bjerringbro kommune, havde Røde Kors i lørdags inviteret til folkedans. Også denne gang var der stor interesse, og de ca. 65 deltagere fik hurtigt danset sig til varmen denne råkolde vinteraften.

For nogle af de nytilkomne flygtninge var det befriende med et arrangement, hvor det svære danske sprog for en stund gled i baggrunden. Selv om dansk folkedans ikke ligefrem er en del af den normale dannelse for afghanere, burmesere eller somaliere, så er dansen alligevel så universel, at der ikke skulle mange trin til, før hele salen hoppede rundt i en glad polka.


Feder Mikkel på harmonika

Under kyndig ledelse af Arne Munkgaard, Rødkærsbro, og akkompagneret på harmonika af Poul Erik Damgaard, blev vi først ledt gennem rundedansen Pigernes Fornøjelse. Efterhånden blev flere og flere trin bygget på, og selvom nogle måske kom til at dreje vil venstre, når de andre drejede til højre, så morede man sig bare endnu mere.

Folkedansen viste sig ikke alene at være en bro, der forener alle nationaliteter, men også alle aldersgrupper: En baby blev svunget rundt på sin fars arme, børnehavebørn dansede med tanterne, og unge og ældre på kryds og tværs med hverandre. Ja, selv en handikappet dreng fulgte rytmen i sin kørestol med sin far som partner!

Efter Polka og Feder Mikkel rækkedans blev der spillet op til Bro-Bro-Brille i folkedanser-takt – og jakker og striktrøjer hængt op i gymnastikribberne vidnede om, at alle havde fået varmen og en god appetit.

Internationalt tag-selv-bord

Det var aftalt, at hver familie medbragte deres egen mad. De mange forskellige retter blev så stillet frem på et 5 m langt tag-selv-bord, hvor der var alt fra burmesiske nudler med chilisovs, pakistanske risretter med lammekød, danske kalkunfrikadeller og til pastasalat med tunfisk.

Røde Kors afholder café-aften hver anden onsdag på Borgen, Carl Petersens Allé (næste gang den 17. marts kl. 19), og næste større arrangement er en (cykel)udflugt den 17. april. Vi håber her på forårsvejr, da turen går til politiets træningsområde ved Vindum, hvor der holdes skovtur med madkurve og boldspil – og for de aktive vil Knud Nørr bl.a. instruere i rapelling. Desuden er der 15. maj udflugt til Jelling og efterfølgende til Legoland. Interesserede, som ønsker at vide mere om aktiviteterne, er velkommen til at kontakte Frank Prosser, tel. 86681182.