Sommerferie DK 1975

En dejlig sommerferie med besøg hos gamle venner, mange fremvisninger af lysbilleder fra Mellemøsten og tilsyn til vore to "gårde".

Vi ankom fra Beirut den 15. juni 1975 og overnattede hos Moster Gerda i Gentofte. Næste dag var jeg omkring LAU kontoret og hilse på Knud Overgaard, Palle W og alle de andre. Derefter fløj vi til Karup, hvor Arthur og Cecilie hentede os.

profileGaver til familien

Gik straks i gang med uddeling af gaver, som familien kom og hentede. Næste dag kørte jeg op til gården i Lee, hvor alt står godt til. Derefter til Viborg for at købe en røgeovn til far samt to ål (24 kr) og en makrel til at ryge. Det blev godt. Ivan og Karen har fået en indendørs swimming pool, hvor jeg fik en dukkert i det meget varme vejr. Med mor på biblioteket, som nu optager hele den nye bygning (hvor jeg havde klasseværelse) på den gamle Realskole. Med Ove på det nye værtshus overfor biografen, Diligencen, og fik et par øl for at fejre hans sidste skoledag.

Den 21. juni kørte jeg sammen med Ove og Jørgen til Gudumholm for at snakke med Erhard, som nu ikke har betalt husleje i over et år. Blev enig med ham, at han finder et andet sted at bo og får et arbejde, så han kan betale de skyldige 6.000 kr. Brev af 27. april 1975. Næste dag var familien til Busbjerg forestilling: Sommer i Tyrol - særdeles udmærket.

Sammen med Ove og Poul Erik Gregersen lavede vi en glibe, og vi var nede ved åen et par gange - fangede dog kun nogle få ål. Købte 10 ørreder, som jeg røgede i den nye ovn - de blev virkelig gode og vi spiste alle for meget. Ifølge radio og aviser er der nu igen kampe i Beirut med 10 dræbte.

profilePoul Erik Gregersen med dagens største fangst

Den 28. tog Poul Erik, far, Mogens og jeg til Kongensbro for at glibe. Vi fangede 25 ål, 12 aborrer og 2 store gedder - den ene var 105 cm lang og vejede 15 kg. Jeg havde købt en lysbilled-fremviser i Hammel (662 kr), og viste billeder fra Mellemøsten flere steder. Der var ind i mellem ret varmt i vejret, og var ovre i friluftsbadet mange gange. Var ved læge Søndergaard for at blive undersøgt. Jeg har lavt brodtryk og en meget lav blodprocent på 70, men ellers OK. Fik nogle jerntabletter. Til Connys 14 års fødselsdag.

Var ellers rundt og besøge en del mennesker: Carl Peder, Århus, EK og Sys i Klokkeholm, Irany i Hallund, Mogens i Århus, Palle W i Gevninge, Sigurd Jacobsen i Horsens. Sigurd tilbød igen job som eksportdirektør med frit hus og 100.000 kr/år plus visse gunstige betalinger i udlandet Jeg er stadig i tvivl, om det er det rigtige firma. Var også med Erhard i banken for at finde en måde, så han kunne betale gælden - han nævnte, at han ville sælge en kalv, han har gående et sted.

Den 12. juli kørte Ove og jeg til Gudumholm - jeg har en annonce i Aalborg Stiftstidende i dag, og 5 min efter vi kom derop kl. 11.30 ringede telefonen med den første interesserede lejer. Derefter var der nok 100 opringninger dagen igennem og næsten lige så mange besøg. Erhard, Ove og jeg viste rundt, og strømmen af mennesker fortsatte til kl. 21, hvor vi endelig kunne få aftensmad. Dagen efter myldrede det også med interesserede, så jeg dårligt havde tid at spise den 1/2 m lange ål, jeg havde fanget i åen. Mange bliver bange over det store reparationsarbejde, der pålægges de nye lejere, medens andre syntes, det var en udfordring. Andre igen ville gerne købe ejendommen. Vi besluttede, at lade naboens datter Hanne på 16 år og hendes kæreste, Poul Erik på 21 år, murersvend, få lov at bo der gratis, mod at de så arbejder huslejen af ved at sætte huset i stand.

Træerne på marken, som blev plantet af Hedeselskabet sidste efterår, er helt væk i ukrudt. Det er fuldstændig håbløst at begynde at rykke ukrudt op, da det i den gode jord allerede er kæmpeplanter. Jeg skriver et brev til Hedeselskabet om, at de må sørge for vedligeholdelse.

Den 16. juli kørte vi med far og mor til Sønderjylland, hvor Kaj ogTove ligger i campingvogn. Vi skulle så til Tyskland og købe ind til deres 40 års bryllupsfest. Vi sov i telt på campingpladsen. Kom over grænsen igen næste dag og har nu ca. 80 fl 1½ l rød- og hvidvin samt nogle fl portvin og sherry. Da vi kom hjem kunne vi i TV overvære sammenkoblingen af det russiske Sojus og det amerikanske Apollo rumskib - alt gik godt.

Efter festen for far og mors 40 års bryllup gjorde vi klar til at rejse hjem til Beirut. I stedet for at invitere familien ud at spise, købte vi nogle ting til dem: Benthes forældre fik 2 havestole og far og mor gummistøvler og en udendørs lampe.

Den 30. juli fløj vi så til København, hvor jeg var inde på LAU. Overgaard sagde, at han ville lave et forslag til en ny kontrakt. Om aftenen var vi med ham hjemme i Helsingør til middag. Han har en sød og snaksagelig kone og rare børn. Overnattede hos moster Gerda inden turen til Beirut i morgen.

Her er så regnskabet for sommerferien i DK. Der er blevet købt en del tøj.